Cum devirusăm calculatorul cu ajutorul programului gratuit Malwarebytes AdwCleaner

0
367
malwarebytes
Reclamă

Malwarebytes AdwCleaner este un program gratuit care vă ajută să găsiți și să eliminați virusii de tip Adware, Toolbars, Potentially Unwanted Programs (PUP), precum si resetarea browsere-lor de navigare pe internet, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer, etc…

Resetarea browser-elor este necesara atunci cand din cauza unor virusi, vi se schimbă pagina de start si care va redirectionează către site-uri virusate, cateva exemple de pagini de start rău intenționate : delta-homes.com, search.conduit.com, storage.conduit.com, trovi.com, etc.

Deasemenea Malwarebytes AdwCleaner poate reseta setările de Windows Firewall, TCP/IP, IE Policies, Proxy si multe alte setari din windows, atunci cand acestea au fost schimbate sau sunt dezactivate din cauza unor programe rău intenționate.
Folosirea programului AdwCleaner este foarte simplă si nu necesită instalare :

Pasul 1 . Descărcați AdwCleaner de : aici

Pasul 2 . Lansati programul Malwarebytes AdwCleaner,

Reclama

Pasul 3 . Click pe Tools -> Options si bifati din partea dreaptă a ferestrei,  procesele din windows care sa fie resetate, este ideal ca meniul Mode si Database să le lăsați pe modul implicit .
Mode -> Normal ,  Database -> Server )

malwarebytes-option
Pasul 4 . Click pe Scan

adwcleaner scan

Pasul 5 . Click pe Clean

In timpul procesului de curățare este posibil ca unele programe pornite pe calculator, să fie oprite in mod fortat, de aceea trebuie să vă asigurați ca ați salvat documentele aflate in lucru, apoi veți primi un mesaj, că trebuie să reporniti calculatorul pentru a putea fi sterșe fisierele rau intenționate.

Reporniți calculatorul și scanați din nou, pentru a vă asigura ca ați scăpat complet de fisierele și cheile de registrii virusate . Dacă este necesar repetați procedura din nou.

Citește și :  Cum mutați un program instalat pe un alt disc fără să-l reinstalați?
Reclama