Sfaturi practice de preparare a alimentelor

    0
    162
    sfaturi practice bucătărie
    congerdesign / Pixabay

    Sfaturi practice de preparare a alimentelor în bucătărie utile pentru orice gospodină și nu numai…

      • Când pregătiți mămăliga, lăsați să fiarbă apa în clocote, apoi adăugați mălaiul stropit cu apă rece și nu se vor mai face cocoloașe.
      • Cănd curățați ceapa, nu-i tăiați codița. Aceasta vă va ajuta să o puteți toca mărunt, fără ai fugi frunzele.
      • Pentru a-și păstra culoarea roșie, sfecla pentru salată se pune la fiert bine spălată în apă clocotită. Curățată înainte de fiert, sfecla își va pierde gustul si culoarea în apă.
      • Sarmalele nu se prind pe fundul vasului în care le fierbeți, dacă la început veți așterne în cratiță un rând de crenguțe de vișin si câteva foi de varză.
      • Puneți macaroane la fiert în apă clocotită și puțin sărată și în care a-ți adăugat o linguriță de unt. Dupa fierbere limpeziți-le cu apă rece înainte de a le combina cu brânză și de a le da la cuptor. Macaroanele vor rămâne translucide și își vor păstra forma.
      • După ce bucățelele de cimbru s-au uscat la loc bine ferit de praf, rozătoare sau muște, frecați-l bine, treceți-l printr-un ciur și păstrați-l în borcane închise.
      • Dacă untul a prins miros ușor de rănced, topiți-l într-un vas pe baie de aburi si adăugați-i câteva cubulețe de pâine prăjită ; într-o altă formulă, așezați untul într-un castron, întideți-l cu o lingură de lemn și acoperiți-l bine cu lapte proaspăt. După câteva ore stoarceți-l bine spălați-l cu apă rece și sărați-l putin.
      • Mierea zaharisită se fierbe pe baie de aburi pâna se dezleagă perfect, se trece în alt borcan si se acoperă cu un capac sau cu un ceolofan.
      • Supa nu dă pe dinafara vasului( în foc ), dacă marginile interioare ale acesteia se ung în prealabil cu unt.
      • Carnea de pasăre frecată cu condimente și ținută doua zile în marinată cu oțet și piper, foi de dafin, ienibahar, va avea gustul cărnii de vânat și va fi mai fragedă.
      • La prepararea maionezei se pun în mod obișnuit :
        – un gălbenuș fiert, unul crud și se toarnă ulei, picurând în timp ce frecăm în continuu cu o lingură de lemn.
        Pentru o reușită sigură, pune-ți peste gălbenușuri și un cartof mic fiert și pasat. Cartoful păstrează maioneza mai legată.
      • Puneți foarte puțină sare în tigaie, înainte de a pune untura la încălzit, aceasta nu va mai sări în stropi în timpul preparării.
      • Frișca bătută își păstrează consistența dacă pentru fiecare jumătate de kilogram de frișcă puneți si o jumate de linguriță de gelatină.
      • Lămâile rămân multă vreme proaspete dacă le acoperiți cu sare ori dacă le tineți într-un borcan cu apă rece care se schimbă în fiecare zi.
      • Drojdia de bere care v-a rămas, puneți-o într-un pahar, îndesând însă foarte bine, pentru a nu lăsa goluri de aer.
      • Dați pe răzătoare coji de lămâie și de portocale. Frecați apoi foarte bine coaja cu zahăr și puneți-o într-un borcănel. Deasupra adăugați un strat de zahăr și la nevoie aromați preparatele.
      • Dacă vinul pregătit în casă a făcut floare, turnați în el puțin alcool rafinat (1 lingură la 1 litru de vin) și lasați-l astupat câteva zile.
      • Pâinea și cozonacul care s-au întărit, înveliți-le și puneți-le pentru 1-2 ore deasupra unui vas cu apă care fierbe.
    Citește și :  Steriletul între adevăr și fals. Ce este steriletul și cum se folosește?

    Sfaturi practice de preparare a cartofilor

      • Pireul de cartofi va fi mai bun, dacă în apa în care fierbem cartofii punem și o jumătate de morcov și 2 – 3 căței de usturoi tocați mărunt.
        Pentru ca pireul de cartofi sa fie mai spumos și mai alb, frecați-l cu lapte fierbinte, nu rece.
      • Dacă vă rămân cartofi fierți în coajă de pe o zi pe alta, pasați-i, puneți sare, piper, boia, pătrunjel, 1-2 ouă cu puțină făină albă și faceți chifteluțe.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Scrie comentariul !
    Nume