Portocalul și fructele sale portocalele cum au fost descoperite?

0
105
portocalul portocal portocalele portocale

Primele mărturii despre existenţa că portocalul cu fructele sale portocalele, vine de la chinezi. Sema Kien, istoric al dinastiei Hani-ilor de Vest, (206 inainte de era noastră și 8 ani după era noastră).

Acest istoric Sema Kien ne atestă că în provinciile Setciuan şi Houpei, portocalul se găsea pretutindeni de-a lungul ”fluviului Yang-Tsé. Arborele de portocal nu era cunoscut de greci şi romani. ( ei, descoperă în Palestina un portocal amar, numit Naramza).

În 1002, probabil datorită incursiunilor arabe începe să ,fie cultivat în Sicilia un astfel de portocal. Tot arabii sânt cei care introduc primul portocal ceva mai târziu în Spania. Începând de prin 1332, Nisa face negustorie cu fructe de Naramză.

Unul din aceşti arbori, de portocal semănat în 1412 de Eleonora de Castilia, soţia lui Carol al III-lea de Navara intră în posesia unui conetabil Burbon, ca după moartea acestuia să fie adus să urmeze grădinile din Versailles. Acest magnific exemplar rezistă pînă în 1858.

Citește și: Arborele de Cuișoară

Portocalul cu fructele lui dulci, portocalele, a fost văzut, în China, pentru prima oară, de un tovarăș al lui Vasco de Gama.

În orice caz există câteva mărturii serioase că un asemenea portocal dulce a început să fie cultivat în Spania și Italia, începând de prin anul 1523.

Reclama

Legenda spune că merele din Grădina Hesperidelor nu erau altceva decât portocalele din ziua de azi, unele dintre cele mai sanatoase fructe si bogate in vitamine.

Folosirea portocalelor în alimente și băuturi

Folosirea portocalelor in alimentație oferă o gamă variata pentru felul în care acestea se pot consuma, :

Citește și :  Arborele de Cuișoară

– atât în starea lor naturală, se pot găti sau se pot transforma;

– cât și în diverse băuturi, începând de la sucuri, siropuri, la băuturi alcolice ( lichior, Whisky..etc)

Din portocale puteti face marmelada sau tot felul de dulceturi si jeleuri, folosind atat coaja, cât și din pulpa acestora.

Portocalele rosii se folosesc deseori pentru decor pentru ca sunt colorate iar apa de flori de portocal aromatizeaza clătitele, tartele, siropurile si produsele de patiserie.

Pe langa uzul său in bucatarie, acest fruct de portocal ne oferă minunatul fruct,  portocala din care se extrag esente care se folosesc in industria cosmetica sau farmaceutică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrie comentariul !
Nume