Busuiocul-(Ocymum basilicum)

0
91
busuiocul Ocymum basilicum


Busuiocul după denumirea latină Ocymum basilicum, era considerat o plantă magică în Grecia antică, acesta nu era folosit pentru agrementare supelor sau salatelor, ci ca plantă decorativă, protectoare a lăcașului familial. Datorită calitätii sale de a indepărta țânțarii, busuiocul poate fi folosit și in zilele noastre cu acest scop…

În sudul Franței şi in Italia, busuiocul intră în compoziția unui mare număr de rețete culinare. Este nelipsit in toate sosurile de roșii, dă o notă de verde adeväratei pizze margherita.Este folosit in așezonarea salatei in Capri.

In regiunea Marsiliei este strivit impreună cu usturoiul, parmezanul şi uleiul de măsline şi intră astfel în compoziția celebrei supe locale de legume.
Pentru a-si păstra însăși aroma, busuiocul trebuie folosit proaspăt. Busuiocul uscat își pierde savoarea și are un gust neplăcut.

Reclama

Cum se cultivă Busuiocul ?

Este ușor de cultivat într-un balcon, în felul acesta nu veți mai avea probleme cu țânțarii, veți putea aroma salata de roșii, veți umple încăperea cu un parfum suav. Se cultivă din februarie până în iunie și are nevoie de multă apă.

Citește și: Avocado-10 beneficii pentru sănătate ale fructului de avocado

Replantarea trebuie făcută pe vreme umedă. Se recoltează înainte de a înflori, pentru condimentare iar după înflorire cu scop decorativ. Din florile sale uscate se poate face o infuzie plină de calități curative.

Proprietăți terapeutice

Proprietățile sale terapeutice, dealtfel nu sunt de neglijat. Pliniu un învățat naturalist român, îl indica împotriva epilepsiei.

Între renaștere și secolul trecut Ocymum basilicum era indicat ca stimulent psihic și în restabilrea “umorilor”( lichid intercelular constituind mediul în care trăiesc celulele organismelor din compoziția sângelui).

Citește și :  Avocado-10 beneficii pentru sănătate ale fructului de avocado

Acțiunea calmantă și antispastică a Busuiocului este în momentul de față recunoscută, fiind indicat ca ajutător al activitații digestive, în nevroze digestive sau insomnii de origine nervoasă, amețeli, migrene, neliniște, într-un cuvânt, este un tranchilizant natural.

Articole Similare

Fructul Camu Camu Fructul Camu Camu este un fruct mic, de mărimea unui bob de strugure, colorat in roşu-purpuriu, şi care are un gust deosebit de acru. Fructul Camu Cam...
Arborele de Cuișoară Cuișoara nu e altceva decât mugurele uscat al florii arborelui de cuișoară, plantă originară din insulele moluce. Chinezii, dându-i o apreciere deoseb...
Portocalul și fructele sale portocalele cum au fos... Primele mărturii despre existenţa că portocalul cu fructele sale portocalele, vine de la chinezi. Sema Kien, istoric al dinastiei Hani-ilor de Vest, (...
Cireșul Străbunul cireșului de azi cu fructele dulci sau acrișoare, e un cireș sălbatic venit din Asia Mică. Cultivarea cireșului a înaintat încetul cu încetu...
Planetele sistemului solar Planetele sunt cele mai mari corpuri cereşti din sistemul solar. Jupiter este de 11 ori mai mare şi de 318 ori mai grea decât Pământul. Acesta la rân...

Lasă un răspuns